NEBÍČKOVĚ chutné šlehačkové těsto na domácí štrúdl: Tato je moje oblíbená!

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    23 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 386




Toto těsto je skutečně poklad. Odkdy z něj dělám domácí štrúdl, musím připravit hned dvojitou porci.

Připravte si i vy tento domácí pamlsek a uvidíte, že si ho zamilujete, chuti opravdu lahodně!

Tento recept mám vytištěn a připnut na lednici!

Budeme potřebovat následující ingredience:

Na náplň:

  • Tvaroh a rozinky
  • Strouhanka, strouhaná jablka a skořice
  • Mák, zavařené ovoce, moučkový cukr

K potření:

Máslo, lžička rumu

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • ½ balení kypřicího prášku
  • 200 g smetany ke šlehání alespoň 31%
  • 2 vejce
  • 2 lžíce octa
  • špetku soli

Takto budeme v receptu postupovat:

  • Suroviny na těsto smícháme v misce a vypracujeme jednotné těsto, dbejme na to, aby těsto nebylo ani příliš tuhé ani řídké. Poměr vyrovnáme moukou nebo mlékem.
  • Odležíme 30 minut, následně si těsto rozdělíme na 3 část a každou část rozválíme na plát.
  • První plát posypeme strouhankou, cukrem a skořicí a navrstvíme na něj nastrouhaná jablka.
  • Na druhou navrstvíme tvaroh s rozinkami a cukrem a na třetí mák s cukrem a ovocem.
  • Zavineme nebo nakrájíme na proužky a ty střídavě překládáme přes náplň.
  • Položíme na plech vystlaný pečícím papírem, potřeme celé rozpuštěným máslem a vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli již předtím.
  • Budeme péct při teplotě asi cca 200 stupňů, necelých 30 minut.
  • Po vyjmutí z trouby potřeme rozpuštěným máslem, které si předtím smícháme s trochou rumu.

Máme hotovo!

Mňam!

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: nosalty.hu/recept/almas-meggyes-kigyorete



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *